Klubi

Rantasalmen Rotaryklubi ry

Perustettu 26.11.1985
Jäseniä  32
Klubin tarkoitus on vaalia lähimmäisen palvelemisen ihannetta ja innostaa jäseniään sekä yksityiselämässään, ammatissaan, yhteiskunnallisessa toiminnassaan että kansainvälisissä suhteissa noudattamaan näitä ihanteita sekä harjoittaa ja tukea humanitaarista ja sivistyksellistä toimintaa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi klubi järjestää kokouksia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, seminaareja, juhla- ja muita vastaavia tilaisuuksia sekä pitää yhteyttä Suomen Rotary – Finlands Rotary ry nimiseen yhdistykseen, Rotarypiiriin, muihin rotaryklubeihin kaikkialla maailmassa sekä Rotary International nimiseen keskusjärjestöönsä ja sen alueellisiin organisaatioihin.

Klubi osallistuu humanitaarisiin avustusprojekteihin sekä kotimaassa että kansainvälisesti yhteistyössä Rotaryjärjestöjen kanssa tai yksin.

Klubi voi osallistua kansainväliseen nuorisovaihtotoimintaan lähettämällä ja vastaanottamalla vaihto-oppilaita, järjestämällä kesäleirejä nuorisolle sekä jakamalla koulutus-stipendejä ja matka-avustuksia.

Rotaryklubi toimii yleishyödyllisyyden pohjalta ja voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä järjestää asiaomaisella luvalla rahankeräystä, arpajaisia, juhlia, harjoittaa julkaisutoimintaa ja muuta vastaavaa toimintaa, joka välittömästi tukee säännöissä määrättyjä tarkoituksia.